Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
fél fej fehérkáposzta, 2 fej vöröshagyma, 1-1 marék kockára vágott sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, pár szem kelbimbó és brokkoli, egy marék zöldbab, 2 dl tejföl, só, bors, zsír, liszt |
A zöldségeket megtisztítom, megmosom és felaprítom; a hagymát karikára, a káposztát csíkokra, a kelbimbót felesbe, a brokkolit rózsáira szedem, a többit kockára vágom. Nem mindig teszem bele az összes zöldségfélét, de a káposzta mellett a répákhoz és a zöldbabhoz mindig ragaszkodom. Szoktam keverni friss és mirelit zöldségekből, ekkor a főzési időre figyelek, a fagyasztott hamarabb megfő. Kevés zsíron megfuttatom a hagymát, és ráteszem a répákat meg a zöldbabot. Kicsit kevergetem, dinsztelgetem, majd néhány perc múlva meghintem egy evőkanál liszttel, jól átkeverem, 2 percig pirítom, majd ráteszek egy mokkáskanálnyi pirospaprikát, elkeverem, majd hozzákeverem a tejfölt és felöntöm vízzel. Fűszerezem, hozzáadom a többi zöldséget, a brokkolit csak a vége előtt 5 perccel. Fedő alatt, kislángon főzöm csendesen, 4-5 perc alatt kész. Laktató, tartalmas, mellbevágóan jóízű leves, mégis igen egészséges; vízhajtó és fogyasztó hatása van, ha három napon át ezt vacsorázom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|